« Home | Outsourcing Philantropy » | Η Ελλάδα είναι επίπεδη (ή Outsourcing in Greece) » | Γυναίκα και αυτοκίνητο: Μια σχέση αγάπης » | Αθήνα: An international city » | Job hunting » | Stochastic... »

Τι σχέση έχει ο Ronaldo με τον αποκλεισμό απο την UEFA

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δύναμης που διαθέτουν τα ΜΜΕ και δη η τηλεόραση είναι τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Αγγλία. Οι οπαδοί της ομάδας ποδοσφαίρου της Εθνικής Ομάδας στις τελευταίες δυο οργανώσεις κατηγορούν τα λάθη της διαιτησίας για τον αποκλεισμό της αγαπημένης τους ομάδας. Στο μεν Μουντιαλ που τελειώνει αυτη την εβδομάδα ως αποδιοπομπαίο τράγο για τον αποκλεισμό απο την Πορτογαλία έχουν ανακηρύξει τον Κ. Ρονάλντο και το "θεατρο" που έπαιξε έτσι ώστε να χρεωθεί ο συμπαίκτης του στην Manchester United Ρουνει την κόκκινη κάρτα. Στο δε Euro 2004 θεώρησαν οτι πάλι διαιτητικό λάθος (ακύρωση γκολ λόγω επιθετικού φαουλ) οδήγησε στον αποκλεισμό απο την Γαλλία (λες και δεν θα χάνανε αργότερα απο την Ελλαδάρα). Και στις δυο περιπτώσεις τα κουτσομπολίστικα περιοδικά (τα λεγόμενα tabloids) έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την ανάδειξη του θέματος και για την επιρροή της κοινής γνώμης. Δεν πρέπει να κατηγορούμε όμως τους οπαδούς οταν βομβαρδίζονται με τα ίδια πράγματα όλη την ημέρα αλλά την λαθος πληροφόρηση.
Αντίστοιχα και ο αποκλεισμός της Ελλάδος απο την FIFA έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα του πολιτικού και αθλητικού τύπου. Ολοι μας θεωρούμε οτι έχουμε γίνει ρεζίλι και ότι ασχολούνται μαζί μας. Δηλαδή οι Ιταλοί τι πρεπει να κάνουν; Να αυτοκτονήσουν σαν λαός. Άλλωστε κανείς δεν κοιτάει την ουσία του θέματος. Ο αξιαγάπητος κύριος πρόεδρος της ΕΠΟ θέλησε να καρφώσει τον κ. Ορφανό λόγω πολιτικών διαφορών που έχουν. Δεν νομίζω οτι αυτη η προσωπική κόντρα έχει καμία σχέση με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία δεν βλέπουμε την αλήθεια που δεν είναι άλλη απο το γεγονός οτι our teams suck...
Κατηγορίες: Sports_

Στην Ιταλία δεν πάνε να αυτοκτονήσουν γιατί με το που νιώθουν ότι μια ομάδα έχει στήσει ματσάκια ή χρωστάει της μιχαλούς, την πετάνε επιτόπου Serie B ή στα τοπικά.

Στην Ελλάδα από την άλλη έχουμε το άρθρο 44, το κρασί Παράγκα και τον ΟΦΗ.

Ακούω μονίμως τους αξιωματούχους της FIFA να ωρύονται ότι πρέπει να ελέγχουν το ποδόσφαιρο οι ποδοσφαιρικές αρχές. Όμως δίχως κρατικό παρεμβατισμό ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν θα υπήρχαν σήμερα στο χάρτη.

Αυτό δεν το σκέφτεται ο Γκαγκάτσης όταν το μόνο που κοιτάει είναι να σώσει την καρέκλα του.

Όπως έγραψα και στο δικό μου, η μόνη λύση είναι να παραιτηθούν και οι δύο και επιτέλους να μπει στο υφυπουργείο Αθλητισμού ένας που να μην έχει σχέση με την πολιτική αλλά να έχει σχέση με τον αθλητισμό.

Και στην ΕΠΟ ένας άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο - όχι την υστεροφημία του.

Δεν νομίζω οτι οι παραιτήσεις θα έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Βασικά χρειαζόμαστε πιο βαθιές τομές και κυρίως αλλαγή νοοτροπίας για να πάμε μπροστά. Σε γενικές γραμμές, όμως, συμφωνουμε απόλυτα.

Post a Comment

Παλιοτερες βλακειες